https://degroeneweide.org/wp-content/uploads/2020/09/dreumes-top-1200x550.jpg

Dreumesgroep

Welkom bij de dreumesgroep

In de dreumesgroep vindt u kinderen in de leeftijd van ongeveer anderhalf jaar tot en met ongeveer tweeënhalf jaar. Op de dreumesgroep is er meer sprake van een dagritme waar bijna ieder kind aan deelneemt. Er wordt samen gegeten en gedronken, buiten gespeeld en aan activiteiten deelgenomen.

Wanneer een kind overgaat van de babygroep naar de dreumesgroep wordt er goed gekeken naar de ontwikkeling van een kind. Is hij of zij klaar om deze stap te maken of voelt het zich nog veiliger op de babygroep. Aan de hand van deze factoren zal een kindje gaan wennen op de dreumesgroep. De vertrouwde babyleidsters zullen zo af en toe meegaan met het kindje dat gaat wennen om alvast kennis te maken in de nieuwe groep.

Dreumesjes hebben uitdaging nodig, maar ook zeker  veel rust en geborgenheid. Op De Groene Weide wordt er veel op de grond gezeten om deze rust en geborgenheid te creëren. De dreumesgroep is iedere dag buiten te vinden, wanneer het weer dit toelaat. In de zandbak, op de fietsen en op de glijbaan vermaken zij zich gedurende de dag. De tuin is aangepast aan deze leeftijd zodat er genoeg uitdaging is voor deze dreumesen.

Dagelijks worden er activiteiten aangeboden zoals knutselen, boekjes lezen en dansen. Daarnaast zullen er tijdens ieder eetmoment uitgebreid liedjes gezongen worden waarbij de kinderen optimaal worden betrokken. Hierdoor wordt ervoor gezorgd dat ieder tafelmoment voelt als een klein feestje.

https://degroeneweide.org/wp-content/uploads/2020/09/dreum-600x800.jpg