3774

Speelweide

De speelweide van De Groene Weide

De mooie groene speelweide van De Groene Weide beschikt over drie verschillende tuinen. Er is een tuin speciaal voor de babygroep, de dreumesgroep en één tuin die gedeeld wordt door de peutergroep en de BSO. De achterste tuin hiervan is voornamelijk voor de BSO en hier spelen de peuters niet. Elke tuin is volgens de richtlijnen van de GGD veilig ingericht. En ze worden van elkaar gescheiden door stevige hekjes, zodat de kinderen veilig en in rust met hun leeftijdgenootjes kunnen spelen.

Bij het indelen van de tuin is er goed gekeken naar de ontwikkeling en behoeften van de kinderen. Iedere leeftijd heeft behoefte aan een andere uitdaging en ander spelmateriaal.

U vindt bijvoorbeeld op de dreumesgroep een leuke tunnel met een mooie berg. De dreumesen kunnen met hun fietsjes rondfietsen door de tuin met de nodige heuvels en afdalingen. Ook is er een ruime zandbak waar zij zich heerlijk in kunnen vermaken.

In de peutertuin bevinden zich een trampoline, schommels, klimrek en voetbal-basketbalveld. De kinderen hebben zo veel speel- en beweegruimte. De peutergroep heeft daarnaast ook een heerlijk balkon grenzend aan de groep, waar zij regelmatig fijn in de schaduw kunnen spelen bij warm weer.

De BSO speelt in de middag ook gedeeltelijk in de peutertuin. Daarnaast heeft de BSO helemaal achterin de tuin een enorm klimrek waar zij zich op kunnen uitleven.