https://degroeneweide.org/wp-content/uploads/2020/12/e2c874cc-b7ea-4c95-b3af-bedc777029d7-1200x550.jpg

Peutergroep

Welkom bij de peutergroep

In de peutergroep vindt u kinderen in de leeftijden van ongeveer tweeënhalf jaar tot en met vier jaar.
Wanneer het kind klaar is om te starten bij de peutergroep, gaat hij of zij eerst wennen aan het dagritme van deze groep. Net als bij de andere groepen wordt er goed gekeken naar de ontwikkeling van het kind en ingeschat of hij/zij klaar is om op de peutergroep te starten.

Op de peutergroep zullen de kinderen wat meer uitgedaagd worden ter voorbereiding op de basisschool. Er wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van een planbord, via dit bord kunnen de kinderen zelf een keuze maken in welke hoek zij willen spelen. Daarnaast zullen zij meer uitgedaagd worden op het gebied van spraak en taal door middel van activiteiten.

De peutergroep is iedere dag buiten te vinden, wanneer het weer dit toelaat. Zij kunnen heerlijk hun energie kwijt in de ruime tuin waarin onder andere een trampoline, klimrek en ruime zandbak te vinden is.

Kinderen van deze leeftijd hebben een betere concentratie en betere sociale vaardigheden waardoor ze meer samen kunnen spelen. Dit kunnen zij bijvoorbeeld doen in de poppenhoek, bouwhoek en leeshoek. Peuters hebben gedurende de dag hetzelfde ritme, waardoor er gericht activiteiten worden georganiseerd. Er worden knutselactiviteiten gedaan die de kinderen helpen om te leren knippen, plakken en prikken. Ook worden er activiteiten gedaan zoals yoga. Peuters hebben de behoefte om te bewegen en dat kan optimaal bij De Groene Weide. Daarnaast is er in onze ruime tuin plek om heerlijk te spelen en deze beschikt over voldoende uitdaging voor de peutergroep. Ook is het leuk om de andere kinderen of broertjes en/of zusjes te ontmoeten in de andere tuinen.

https://degroeneweide.org/wp-content/uploads/2020/10/peuters-1-400x500.jpg